Schijf van 5

Iedereen weet dat gezond eten erg belangrijk voor je is. Maar niet iedereen doet het. Vaak komt dit door haast, geen tijd of de verleiding voor een vette hap is te groot.

Ook weten de mensen wel dat het niet goed voor ze is, ze blijven het eten. Maar gezond eten is vaak nog lekkerder!

Bij de Schijf van 5 kan je gelijk zien hoe gezond je eet.

De Schijf van 5 bestaat uit 5 schijven en in die 5 schijven ziet u met wat voor producten u uw lichaam gezond kunt houden.

Als je echt gezond wilt eten dan moet je elke dag producten uit alle vakken eten en probeer dan zoveel mogelijk te variëren.

Maar het is belangrijk dat je alle met mate eet, als je je houd aan de aanbevolen hoeveelheden dat weet je zeker dat je goed eet.

Hoezo is gezond eten nou zo belangrijk. In gezonde voeding zitten de voedingsstoffen die je nodig hebt om je lichaam gezond te houden. Elke voedingsproduct heeft weer verschillende voedingsstoffen. Als je gevarieerd eet je krijg je voldoende van de meeste voedingsstoffen binnen.

Probeer dus elke dag uit de 5 vakken van de schijf van 5 te eten.

Wilt u een gezond gewicht, dan is het belangrijk dat je gezond eet en voldoende beweegtGezonde voeding en voldoende beweging zorgt namelijk voor een gezond gewicht en een gezond lichaam. En dat zorgt voor een kleinere kans op chronische ziekten en denk daarbij aan hart- en vaatziekten, diabetes en een paar vormen van kanker.

Er zijn ook Schijf van 5 regels. Dat zijn 5 regels waar je je aan moet zou houden als je gezond wilt eten. deze 5 regels zijn:

  • Eet gevarieerd
  • Eet niet teveel en beweeg voldoende
  • Eet minder verzadigd vet
  • Eet veel groente, fruit en brood
  • Eet veilig
Schijf van 5


Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:
Sinaasappel zo gezond!

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Afvallen