Morbide obesitas

Wat is obesitas?

Morbide Obesitas is een chronische aandoening waarbij iemand zo ernstige overgewicht heeft dat er risico zijn voor de gezondheid van de persoon. Andere termen voor morbide obesitas zijn: overgewicht, zwaarlijvig, vetzucht, dikheid, adipositas, corpulentie.

Oorzaken obesitas:

Om het simpel uit te drukken, obesitas ontstaat door te veel eten. Maar er zijn ook nog andere factoren die meespelen. Obesitas kan ontstaan door erfelijke factoren maar ook door omgevingsfactoren.  Bij omgevingsfactoren moet je denken aan: te veel eten, te weinig bewegen, bepaalde medicijnen, een omgeving die niet stimuleert tot elke dag te bewegen, of vervelende thuis of werk situatie, depressie.  Er zijn ook een aantal verandering die de kans groter maken de mensen sneller obesitas, dus overgewicht, krijgen.
1. Het aanbod van voedsel veranderd, er is veel meer keuze wat je kan eten en de fastfood is goed koper en sneller.
2. Minder lichaamsbeweging. Bewegen is erg belangrijk. Als je eet maar je verbruikt het niet dan kom je aan. Vaak hebben mensen geen tijd meer om te bewegen of ze hebben geen zin.
3. Maatschappelijke veranderingen. Er zijn hogere eisen gesteld aan werken geluk en succes. Ook nemen wij minder de tijd om een lekkere maaltijd te bereiden maar nemen wij liever snel een tussendoortje op het station.

De kans op obesitas ligt bij Surinaams, Turkse en Marokkaanse hoger.

Je krijgt obesitas als je meer gaat eten dan je verbruikt door bijvoorbeeld te gaan sporten. Maar obestiats kan ook ontstaan door een aandoening. Vaak ontstaat obesitas geleidelijk en ontstaat niet plots. Mensen met obesitas blijven door eten omdat ze het gevoel van vol niet meer kennen. Dat gevoel is verstoord.

Gevolgen obesitas:

Mensen met morbide obesitas hebben zulke ernstige overgewicht dat ze zich gaan schamen en zich terug trekken. Ze zien het leven niet meer zitten en gaan dat gevoel weg eten. Soms worden ze ook depressief.  De psychische gevolgen van mensen met morbide obesitas zijn vaak groot. Maar de lichamelijke ook, want hun gezondheid is uiterst slecht. Ze hebben meer kans op ene hoge bloeddruk, verhoogd cholesterolgehalte en diabetes type 2.

Meer dan de helft van de volwassen in de Europese Unie had in 2008 overgewicht of obesitas. Ongeveer 15.5% heeft obesitas.

Morbide obesitasBekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:
Sinaasappel zo gezond!

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Afvallen