Liposuctie


Als je alle diëten al geprobeerd hebt en geen een meer lukt kan je kiezen voor medisch afvallen zoals een liposuctie.

Wat is liposuctie?

Met een liposuctie bedoelen ze dat het onderhuis wegzuigen ( suctie) van de ab-normale vetophoping (lipo).

Er kunnen ab-normale vetophopingen ontstaan op plaatsen zoals de buik, hals, billen, heupen, boven benen, knieën en onderbenen.  De vetophoping wordt veroorzaakt door een verhoogd aantal vetcellen op deze plaatsen. Op de rest van je lichaam is de vetlaag wel normaal dan.

Alleen bij mensen die er aanleg voor hebben komt ab normale vetstapeling voor.

Het is een belangrijk voordeel dat de huid voldoende elastisch is. Is de huis niet voldoende elastisch en is er ook sprake van cellulitis dan kan de abnormale vetafzetting worden verwijderd door middel van dermo-lipectomie. Met dermo wordt huid bedoeld en met lipectomie wordt het wegsnijden van vet bedoeld.

Zowel liposuctie en dermolipectomie zijn plastische chirurgische behandelingen.

Een liposuctie vind meestal plaats onder een volledige verdoving. Alleen bij kleine contourafwijkingen worden behandelingen onder plaatselijke verdoving op de polikliniek.

Na afloop van de operatie kan je gelijk naar huis. Maar heb je een grotere ingreep dan moet je vaak een aantal dagen in het ziekenhuis blijven.

Vlak voordat je de operatie ondergaat tekent de chirurg het gebied dat gecorrigeerd moet worden af. En daarna wordt je onderverdoving gebracht.

Doormiddel van kleine sneetjes op onopvallende plaatsen zoals de bestaande huidplooien, wordt het te opereren gebied opgespoten met vloeistof en dat zorgt ervoor dat het wegzuigen van de vetcellen vergemakkelijkt en bloedverlies vermindert.

Wanneer de vloeistof is ingewerkt dan brengt de arts een zuigbuis via de huidnedes in. De zuigbuis is aangesloten op een krachtige zuigpomp. En dan kan het overtollig vetweefsel worden weggezogen. Wanneer de gewenste resultaat is bereikt dan worden de huidsnedes gehecht. Soms is het noodzakelijk om een aantal drains ( dunne slangetjes ) in te brengen om overtollig wondvocht af te kunnen zuigen. De drains worden verwijderd als er geen wondvochtproductie meer is. Vaak is dit na een of 2 dagen.

Voor en nadelen liposuctie

Nadeel: Dure ingreep en ingrijpend. De operatie geeft risico’s en je kan er littekens aan over houden.

Voordeel: Moeilijk weg te krijgen vet kan zo worden weggehaald. Strakke huid en je hebt geen dieet nodig.


 Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:
Sinaasappel zo gezond!

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Afvallen