Ik Kies Bewust

Het Ik kies bewust logo probeert de gezondere voeding te stimuleren in Nederland. Stichting Ik Kies Bewust heeft daarbij 2 uitgangspunten.

Het logo van Ik Kies Bewust kent iedereen wel en is makkelijk te herkennen. Zo word de consument geholpen om een gezonde keuze te maken. Doormiddel van het logo kunt u sommige producten vervangen door gezondere producten, zo krijgt u minder verzadigde vetten, transvet, zout en suiker binnen.

Ik kies bewust

Ook is er een groen logo, die staat op betere basisvoedingsmiddelen. Dit zijn voedingsmiddelen met veel goede voedingsstoffen zoals melk, brood en groeten en fruit. Het blauwe logo is voor betere producten uit productgroepen die niet bij de basisvoeding horen. Denk hierbij aan sauzen en snacks.Ik kies bewust groen

Voor de consument word het makkelijker om gezonder te winkelen als het Ik Kies Bewust logo erop staat.

Let wel op voor de verborgen suikers in de gezondere voedingsproducten. Er staat aangeven dat er maar 1,5% vet in zit maar er kunnen nog wel veel slechte enkelvoudige suikers , koolhydraten , in zitten. Het zijn dan niet zo goede voedingsproducten.

Dus Kies Bewust!Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:
Sinaasappel zo gezond!

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Afvallen