Dietist


Wat is nou precies een diëtist? Andere namen voor een diëtiste zijn gewichtsconsulente of voedingsdeskundige. Een diëtiste is gespecialiseerd op het gebied van voeding, leefstijl en gezondheid.

Iemand kan zichzelf alleen een diëtist/gewichtconsulente/voedingsdeskundige noemen als hij of zij een erkende opleiding Voeding & Diëtetiek heeft gevolgd.

Het is een hele trend hier in Nederland om zo goed en gezond te eten en te leven. U ziet waarschijnlijk ook steeds vaker het ‘Ik kies bewust’ logo.

De producten worden aangepast, er gaan talloze dieetboeken over de toonbank en iedereen kent wel het stressen van het lijnen. Wat veel mensen niet weten is dat een diëtist je goed kan helpen want die weet welk dieet het beste bij jou past.

Een gewichtsconsulente kijkt naar je leefstyle, wat je voedingspatroon is en hoeveel je beweegt. Ze geeft ook adviezen en motiveert je om door te gaan.
Als u alleen al uw leefpatroon veranderd kunt u afvallen. Er word niet alleen aandacht gegeven aan je lichamelijke gezondheid maar de voedingsdeskundige geeft ook aandacht aan uw geestelijke gezondheid. Een belangrijke rol die hier speelt zijn dan uw persoonlijke doelen.

Het beroep diëtist is een wettelijk en beschermd beroep. Ook geld er een medisch beroepsgeheim en moet een diëtist zich houden aan de wettelijke voorschriften van de persoonsgegevens.

Dietist
Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:
Sinaasappel zo gezond!

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Afvallen