Calorie behoefte


Elk lichaam is anders dus als je echt goed en gezond wilt afvallen is het belangrijk dat je weet hoe je lichaamsverbranding werkt.

Voor een groot deel bestaat je lichaam uit spieren en vetweefsel. Je lichaam is de hele dag bezig met calorieën verbranden. Ook als je voor de tv hangt is je lichaam calorieën aan het verbranden. Als je 1 kilo spiermassa hebt dan verbrandt je 0,9 calorieën per uur. Vet verbrand daarin tegen niets. Dus als je  meer spiermassa hebt dan is de verbranding hoger, en dat ook voor de tv. Iedereen heeft een andere calorie behoefte.

Bv. Een persoon van 70 kilo die zittend werk doet en een vetpercentage heeft van 30% heeft maar 1646 calorieën nodig. Maar zou die zelfde persoon maar 15% vetpercentage hebben dan is de calorie behoefte ineens 1982. En dat is meer dan 300 calorieën.

Ook zorgt  een gezonde hoeveelheid spiermassa dat je lichaam niet verslapt. Zoals een zwaaiarm en slappe billen. Het is dus van groot belang dat je, je spiermassa vasthoud tijdens het afvallen. Dit kan je bereiken door voedingsrijke calorieën te eten zoals eiwitten en koolhydraten met een hoge glykemische index.

Voordat je begint met afvallen is het dus van groot belang dat je weet wat je vetpercentage is zodat je makkelijk je dagelijkse caloriebehoefte kan bereiken. Zo krijg je het ideale gewicht. Calorieën bereken kan met de calorieëncalcator.

Onthoud: gissen is missen, meten is weten!

Gezonde voeding
Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:
Sinaasappel zo gezond!

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Afvallen