Broccoli


Broccoli is heel gezond voor je en de meeste mensen weten dat wel. Maar vooral de broccoli kiemen zijn heel gezond.

In een kiemplant zitten heel veel anti-oxidanten. Als je broccoli rauw eet is dat veel beter want dan blijven de kiemen die in de broccoli er nog inzitten.

Broccoli komt uit de kruisbloemenfamilie. Dit is een uitgebreide familie met vele soorten eetbare en ook geen eetbare gewassen. Maar er zijn meer groenten uit deze familie die wij kennen zoals; bloemkool, boerenkool, spruitjes, witte kool, chinese kool, radijs, rammenas, koolraap, rucola en tuinkers.

Of je broccoli nou lekker vindt of niet, iedereen zou eigenlijk broccoli moeten eten. Naast dat er veel anti-oxidanten en vitamine E inzitten hebben wetenschappers nu ook bewezen dat broccoli de mens kan beschermen tegen kanker, hart en vaatziekte, astma, de ziekte van Alzheimer, schade door diabetes en nog voor meer ziektes.

Het merk Broccocress werkt met een hoge kwaliteit zaadjes en zo krijg je met 5 gram kiemen net zoveel binnen als je 150 gekookte broccoli eet.

Wil je graag gezond eten, eet dat tussen de middag een paar kiemen bij je maaltijd of wat dacht je van een broodje gezond.

In broccoli zitten heel veel vezels en is mineraalrijk (calcuim, kalium) . Ook bevat deze groene groenten veel vitamines:

  • Vitamine C
  • Vitamine A
  • Vitamine B
  • Vitamine K
  • Vitamine E

In broccoli zit het stofje sulforaphane en die is er goed voor je! Dit stofje is in staat om verschillende processen in het menselijke cel te activeren. Ook is bewezen dat het stofje sulforaphane bepaalde enzymen/kinases kan onderdrukken en die komen veel voor bij patiënten die darmkanker hebben.

Een andere werking van Sulforaphane is dat het kankerstamcellen kan laten afsterven.

Eigenlijk zo iedereen broccolie moeten eten! ook al vind je het niet zo lekker. Het zit boordevol goede stoffen die heel gezond voor je zijn!

Er zijn ook heerlijke gerechten met broccoli erin. Zo eet je toch  nog broccoli.

Een lekker recept met broccoli pasta en biefstuk. Gezond en het is ook nog eens dieet vriendelijk. Klik HIER voor het recept en nog meer dieetrecepten!


Broccoli gezond
Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:
Sinaasappel zo gezond!

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Afvallen