Zwemmen en allen


Als mensen willen gaan afvallen denken ze natuurlijk aan minder eten maar ook aan sporten. En het sporten wordt gelijk gekoppeld aan de sportschool. Maar een andere leuke manier van sporten in zwemmen! Als je calorieën wilt gaan verbranden dan is zwemmen een uitstekende sport waarbij je uiteindelijk ook veel calorieën mee gaat verbranden.

Wanneer je aan het zwemmen bent gebruik je bijna elke spier alleen is het voor onze spieren onder water veel minder belastend. Als je een halfuurtje op de loopband staat vraagt dat veel van je enkels en knieën. In het water heb je geen schokbelasting. Tijdens het zwemmen zijn de krachten verdeeld.

Het is daarom verstandig om 2 keer per week te gaan zwemmen. Wanneer je verlangt naar een strak lichaam is het verstandig om te gaan zwemmen.

Zoals al eerder is deze tekst is aangegeven gebruik je tijdens het zwemmen praktisch elke spier in je lichaam. Je buikspieren, borstspieren, schouders, armspieren.

Niet iedereen verbrandt evenveel calorieën als die aan het zwemmen is. Het hangt natuurlijk ook af van je lichaamsgewicht en de intensiviteit van je bewegingen. Dat samen zorgt voor de hoeveelheid calorieën die je per uur verbrandt.

Maar om een beeld te geven. Bij een gemiddelde intensieve activiteit verbrandt een mens die ongeveer 60kg is rond de 500 calorieën per uur. Weeg je 85kg dan verbrandt je al snel 700 calorieën per uur.

Wanneer je regelmatig traint in het zwembad, en dat kan zijn; zwemmen, aerobics of andere activiteiten, dan zorgt dat voor:

  • Een strakker lijf omdat je jouw hele lichaam gebruikt.
  • Je verbrandt veel calorieën en dat betekend dus afvallen
  • Het is goed voor je hart en longen
  • Zwemmen heeft een ontspannende functie om lichaam en geest
  • Het verbetert je lichaamcoördinatie.

Bent u geen fan van de sportschool? Wat dacht u dan van een abonnement op de sportschool. Wanneer u regelmatig zwemt, ongeveer 2 á 3 keer per week, als je er tijd voor vrij kunt maken dan werpt dat vast en zeker zijn vruchten af!


Zwemmen
Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:
Sinaasappel zo gezond!

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Afvallen