Atkins dieet

Het Atkins dieet is een vreemd dieet. Het is een van de weinige diëten die er zijn die vet toestaat. Vet is geen probleem.

Er zijn natuurlijk wel basisprincipes bij het Atkins dieet
Je mag in het Atkins dieet maar weinig koolhydraten eten zoals brood, graanproducten, aardappelen, rijst en pasta. Ook mag je maar een beperkt inname van groenten, fruit en melk. MAAR je mag een onbeperkte inname van betten en eiwitten zoals kaas, vlees, eieren, room, boter en mayonaise.

Net zoals vele andere diëten bestaat ook het Atkins dieet uit fases. Het Atkins dieet bestaat uit 4 fases. De eerste zijn het meest streng. In de eerste fases mag je namelijk maar 20 gram koolhydraten ( brood, granen, pasta ) per dag. In de latere fases mag je steeds meer koolhydraten en zo ontstaat er een balans tussen het innemen van koolhydraten en gewichthandhaving.

De mensen die zich aan het Atkins dieet houden vallen in de eerste paar maanden erg veel af. Dit komt omdat ze weinig koolhydraten eten. Koolhydraten zijn een bron van calorieën met zetmeel en suikers. Je lichaam heeft natuurlijk wel energie nodig en daarom zal het zijn eigen vetten gaan verbranden en zo val je af.

Je zou dan zeggen dat we dan maar een koolhydraten tot ons moeten nemen. Maar dat is niet zo want koolhydraten helpen ook om vetten te verteren.

Ketose is een reststofje dat in ons bloed komt en wordt afgevoerd via urine en onze adem wanneer er te weinig koolhydraten zijn om het vet verteer klusje te klaren.

Lees meer, leer meer, weet meer en Voel je goed met het nieuwe Atkins Dieet!

Avocado en het AtkinsdieetBekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:
Sinaasappel zo gezond!

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Afvallen