Boulimia nervosa

Wat is boulimia?

Boulima nervosa is ook een vorm van anorexia. Boulimia is een chronische en psychische eetstoornis. Je hebt dan periodes waarbij je stiekem enorme hoeveelheden eten in een korte tijd eet, dit noemen ze ook wel binge eating. Daarna word het weer uitgekost omdat ze zich dan schuldig voelen. Maar er word ook vaak gebruik gemaakt van laxeermiddelen, plaspillen of periodes van niets meer eten en extreme sporten om zo het gewicht kwijt te raken. De schuldgevoelens zijn vaak heel erg. Ook worden mensen met boulima vaak depressief en walgen van hun zelf.

Je hebt boulimia als je eetbuien en compensatiegedrag 2 keer per week voor komt en dat ongeveer 3 maanden. De eetbuien die ze hebben zijn vaak erg kort. Ongeveer 2 uur, maar in die 2 uur eten ze extreem veel voedsel. Mensen met boulimia nevosa hebben dan vaak het gevoel dat ze niet meer kunnen stoppen met eten. ze proeven ook niet meer wat ze eten.

Oorzaken boulima:

Anorexia en boulima is ontstaan door de slankheidsideaal in de westerse landen. Maar ook zijn zelfbeeld, drang tot perfectionisme en traumatische gebeurtenissen van vroeger een belangrijke rol bij het krijgen van boulimia of anorexia.

Gevolgen boulimia:

Na hun ernstige vreetbuien (binge eating) voelen ze zich heel erg schuldig waardoor ze medicijnen gaan gebruiken en gaan kotsen. Maar daardoor krijgen ze last van onder ander de maag, darmen, hun tanden bederven door het kotsen, ze krijgen menstruatiestoornissen, hebben een lage bloeddruk, bloedarmoede, leveraandoening en hartritmestoornissen. Ook kan het vele gebruik van laxeermiddelen lijden tot een verslaving. Het duurt vaak jaren voordat ze af zijn van boulimia nervosa.

Bij vrouwen komt het meest boulimia nervosa voor. Vaak zijn deze vrouwen dan tussen de 18-25 jaar. Bij mannen is het zeldzaam.
Lees meer over boulimia:Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:
Sinaasappel zo gezond!

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Afvallen