Anorexia

Wat is anorexia?

Als kinderen in de pubertijd komen verandert het lichaam. Meisjes krijgen bijvoorbeeld borsten en vet weefsel neemt toe. Maar bij een aantal meisjes kan de toename van vetweefsel erg moeilijk zijn. Ze gaan zich dan vergelijken met modellen die vaak te dun zijn. Ze willen dan op die modellen lijken en afvallen. Het hoeft geen probleem te zijn als ze maar op een normaal gewicht blijven en gezond eten. Maar dat doen vele niet…

Zo gaan sommige meisjes zo drastisch lijnen dat ze niet meer eten en een eetstoornis, anorexia ontwikkelen. Ze zijn de hele dag bezig met eten, en hoeveel calorieën erin zitten. Ze kunnen dan niet meer eten. Dit noemen wij anorexia nervosa. De mensen die aan anorexia nervosa lijden zien zichzelf als een dik iemand. Ook als ze in de spiegel kijken dan zien ze iets anders dan ze werkelijk zijn. Ze denken dat ze dik zijn. 
Ook als ze zo erg zijn vermagerd dat je de botten ziet dan denken ze dat ze dik zijn en zullen ze nog steeds willen lijnen.

Over het algemeen komt anorexia voor bij meisjes en dat hoor je ook het meest. Maar het komt ook voor bij jongens. Maar anorexia komt 20 keer meer voor bij meisjes.

Oorzaken anorexia:

Er zijn veel oorzaken die anorexia nervosa kan veroorzaken. Lijnen is  natuurlijk de hoofdoorzaak. Je vind jezelf te dik en gaat lijnen. Maar iemand kan ook anorexia krijgen door een ernstige psychische stoornis. Dat kan een depressie zijn, schizofrenie of ze hebben een fobie om dikker te worden.

Er zijn verschillende vormen van anorexia. Je hebt de mensen die niet meer eten maar je hebt ook anorexia patiënten die vreetbuien hebben en daarna een vinger in hun keel steken en het er weer uitkotsen omdat ze zich schuldig voelen. Een ander middel die ze gebruiken om af te vallen is slikken van diuretica, dat is een middel die ervoor zorgt dat je veel plast, en laxeermiddel, een medicijn die ervoor zorgt dat je diaree krijgt.

Anorexia gevolgen:

Er zijn ernstige gevolgen verbonden met anorexia. Zo kunnen er door het uithongeren infecties ontstaan. Ook kan je door anorexia uitdrogen omdat je lichaam geen vocht meer heeft. Vaak krijgen anorexia nervosa patiënten hartklachten omdat er te weinig mineralen in het  bloed over zijn. Deze klachten kunnen verholpen worden door tijdelijk sondevoeding te geven. Anorexia patiënten raken ook vaak onvruchtbaar. 5 tot 10 % kan anorexia nervosa niet overleven. 

Behandeling anorexia:

Als ze in het ziekenhuis worden opgenomen krijgen ze sondevoeding. Het word dan via een slangetje door de mond of neus direct naar de maag gebracht. Als ze weer iets zijn aangekomen dan word en een speciaal voedingsprogramma samengesteld. Ook zullen ze een therapie moeten volgen om van hun anorexia af te komen.

Anorexia symtomen:

Je herkent iemand met anorexia als hij of zij meer dan 15% van zijn normale lichaamsgewicht verliest. Iemand die eerst 50 kilo woog en nu minder dan 42 heeft anorexia! Bij meisjes stopt de menstruatie. Ook bewegen ze heel veel, hebben ze een droge huid, gescheurde nagels en natuurlijk een ontzettend dun lichaam!

Lees meer over Anorexia!Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:
Sinaasappel zo gezond!

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Afvallen