Vezelrijke voeding


Veel mensen houden van wit brood. Terwijl bruin brood beter voor de mens is. De calorieën schelen niet zoveel tussen wit en bruin brood. Maar er zijn andere dingen die bruin brood beter maakt.

In volkoren brood zitten minder snelle koolhydraten. En in wit brood zitten juist weer meer snelle koolhydraten. Wat doen koolhydraten? Snelle koolhydraten zorgen ervoor dat je een piek hebt aan je energie die vrijkomt maar daarna is er een snelle daling en dat zorgt ervoor dat je, je weer hongerig voelt.

In volkoren producten zitten juist meer gezonde en langzame koolhydraten en die missen in  wit brood. De gezonde en langzame koolhydraten komen in een minder snel tempo vrij en geven je dan ook een langer en een voldaan gevoel.

Ook is er een verschil in de aantal goede voedingstoffen die je kan kiezen bij volkoren producten. Je kan natuurlijk volkoren brood kiezen maar er is ook volkoren pasta. Erg lekker en gezonder dan de naturel pasta.

Het is belangrijk dat je vezelrijk voedsel eet. En in volkoren producten zitten bordenvol vezels.

Wilt u afvallen zonder dieet? Dan is het handig als u vanaf nu volkoren producten dus vezelrijk eten eet. Lees hier op de site nog meer dieet tips.

vezelrijke voedsel
Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:
Sinaasappel zo gezond!

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Afvallen