Borstvoeding

De meeste moeders geven na de bevalling van hun kindje borstvoeding.  Maar je kan er ook voor kiezen om dat niet te doen en met de fles bepaald melk te geven.

Als je er wel voor kiest om borstvoeding te geven dan moet je ongeveer 500 kilocalorieën extra eten per dag. Dus afvallen word hem niet als je borstvoeding geeft. Maar als je er op let dat je gezond blijft eten dan kom je ook niet aan. Door borstvoeding te geven aan je kindje zorg je ervoor dat de baarmoeder ook weer terug gaat naar de normale grootte en vorm.

Het is belangrijk om voldoende te eten als je borstvoeding geeft want dan alleen kan er genoeg melk aangemaakt worden. Let er ook op dat je per dag minimaal 2 liter vocht drinkt.

 Afvallen tijdens de borstvoeding  is niet verboden zolang je het maar niet te extreem maakt. Er word voor een deel energie gehaald uit het extra vet uit de zwangerschap en de rest uit voedsel.

Bij vrouwen die borstvoeding geven is het verstandig dan je ongeveer 1 pond per week kwijt mag raken. Als je zo geleidelijk afvalt dan komt de melkproductie niet in gevaar.

Maar er is nog een nadeel aan streng afvallen tijdens de borstvoeding. Het kan namelijk zijn dan de extra afvalstoffen die uit de vetweefsel komen in de bloedbaan van de moeder kunnen komen, waardoor het uiteindelijk in het melk terecht kan komen.

Het is niet te zeggen hoe schadelijk dit is voor de baby. Het is namelijk zo dat de hoeveelheid afvalstoffen die in het vetweefsel opgeslagen is verschilt per persoon.

borstvoedingBekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:
Sinaasappel zo gezond!

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Afvallen