Noten eten

Notenweetje:
In the New England Journal of Medicine van november 2013 schrijven Amerikaanse onderzoekers dat het eten van een handje noten per dag gepaard gaat met een 20% lagere kans op sterfte, in vergelijking met mensen die geen noten eten. Bij minder dan eenmaal per week een portie noten eten daalt dit naar 7%.
Deze verlaagde sterftekans gold tijdens een onderzoeksperiode van 30 jaar. De Onderzoekers volgden bijna 120.000 verpleekundigen en andere gezondheidswerkers van 1980 tot 2010. Iedere twee tot vier jaar werden ze onderwordpen aan een enquête over hun eetpatroon.

De eters van de noten bleken tevens slanker, leniger, rookten minder en bewogen meer. Dat de mensen slanker bleken te zijn is toch wel heel verrassend omdat altijd werd gedacht dat pinda's en noten leiden tot meer gewicht. Ook bleek dat ze vaker groente en fruit aten, multivitamines en supplementen gebruikten, maar ook meer alcohol. De onderzoeksresultaten zijn gecorrigeerd voor deze factoren.
Het effect van zout en-of kruiden konden de onderzoekers niet meewegen omdat er geen gegevens beschikbaar waren.
De positieve effecten gelden zowel voor pinda's als voor boomnoten zoals amandelen, wal-, hazel-,cashew- en macadamianoten.

Noten
zijn rijk aan onverzadigde vetzuren, vezels, vitaminen, mineralen en antioxidanten.
Begin 2013 verscheen eveneens in the New England Journal of Medicine een Spaanse experimentele studie, waarbij het eetpatroon van drie groepen vijf jaar lang werd gevolgd. Daaruit bleek al dat de groep die iedere dag 30 gram walnoten, hazelnoten en amandelen te eten kreeg 30% minder kans had op hart- en vaatziekten. Deze studie is mede mogelijk gemaakt door The International Tree Nut Company Research&Education Foundation. De sponsoren hadden volgens de onderzoekers geen invloed op het resultaat van het onderzoek.

Noot: als men te maken heeft met een pinda allergie wordt aangeraden ook het gebruik van andere noten te vermijden!

Bron: DNUA Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:
Sinaasappel zo gezond!

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Afvallen