Kokosolie

Kokosolie is een gezond vet dat afkomstig is van de kokosnoot. De kokosnoten worden geoogst, geschild en het vruchtvlees wordt geperst. Daarna wordt de olie gefilterd.

Het bestaat voornamelijk uit verzadigd vet. In tegenstelling tot wat vaak wordt beweerd bevat het juist ingrediënten die de gezondheid bevorderen. (Bron: Feiten over Vetten van Mary G. Enig).

Het wordt verkocht in potten of flesjes. Wanneer kokosolie koud is, neemt het een vaste vorm aan. U kunt het ook op een boterham smeren. Het wordt vloeibaar bij een temperatuur boven de 25°celcius.

Bij warmere temperaturen zal het vet vloeibaar zijn. Het is uitermate geschikt om te gebruiken bij hoge temperaturen zoals friturenwokken of bakken.

Kokosolie bevat geen ongezonde transvetzuren. Er bestaan twee versies kokosolie, een geurloze en een olie die de geur van kokos heeft.

Belangrijk is om bij aankoop van kokosolie erop te letten dat je een ongeraffineerde soort koopt en liefst biologisch. Vanwege de gezonde eigenschappen van kokosolie wordt deze olie ook wel de gezondste olie ter wereld genoemd.

Schrijf onderstaand een berichtje over jouw gebruik en ervaring met het koken, bakken, braden of afvallen met kokosolie!

Kokosolie bestellen

 
Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:
Sinaasappel zo gezond!

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Afvallen